Voordelen collectieve verzekering

Collectief verzekerenVoordelig uit in het collectief

Het is voor iedereen mogelijk om een collectieve verzekering af te sluiten (Meld u gratis aan!).

Veel mensen denken dat dit alleen kan binnen het bedrijf waar iemand werkt, maar het is ook mogelijk als bepaalde groepen een speciaal verzekeringspakket af te sluiten en zo te kiezen voor een collectieve verzekering of zelf bij de drogist of supermarkt kan al vaak een collectieve verzekering worden afgesloten.

Collectief verzekerd

In Nederland is ruim de helft van de mensen collectief verzekerd. Dit betekent dus niet dat ze dit allemaal via een bedrijf doen. Ook studenten, ouderen, sporters en niet-rokers hebben zichzelf verenigd en zo gekozen voor een collectieve verzekering die uitstekend aansluit bij hun wensen.

Dit is mogelijk omdat elke organisatie en elk bedrijf vrijuit kan onderhandelen met een verzekeraar. Wanneer een organisatie voldoende mensen meekrijgt en met een realistisch voorstel komt is iedere verzekeraar vrij om hier op in te gaan en een collectieve verzekering aan te bieden.

Grootste collectieve verzekeringen

De grootste collectieve verzekeringen bestaan uit UnitedConsumers, de vakbonden van FNV en de PMA-groep met respectievelijk maar liefst 230.000 en 220.000 leden. Daarnaast zijn ook de HBO en WO studenten grote groepen die collectief verzekerd zijn, bij Zilveren Kruis Achmea. De Nederlandse Politie en de Diabetesvereniging hebben zich collectief aangesloten bij zorgverzekeraar CZ.

De kortingen die de verschillende organisaties weten te bedingen zijn zeker de moeite waard. Gemiddeld krijgen de leden zo’n 5 tot 10 procent korting op hun verzekering wat gemakkelijk oploopt tot rond de 100 euro per jaar.

Collectieve verzekeringspolis

Naast de goedkopere verzekering hebben de collectief verzekerden een ander belangrijk voordeel.
De polis is helemaal voor hen samengesteld en biedt precies de dekking die zij het meest gebruiken of nodig hebben. Zo ontvangen ouderen nauwelijks vergoedingen voor een zwangerschap, maar kunnen de studenten rekenen op minder bijstand wanneer ze bijvoorbeeld een stok of rolstoel nodig hebben.
Op deze manier betalen ze precies voor wat ze nodig hebben en hebben ze dus eigenlijk dubbel voordeel. Ze betalen minder voor een polis die beter bij hen past.

Open collectieven t.b.v. verzekeringen

Voor mensen die niet zitten te wachten op een speciale polis, maar wel graag gebruik willen maken van een collectieve korting is het mogelijk om bijvoorbeeld bij het Kruidvat of bij de Albert Heijn een collectieve zorgverzekering af te sluiten.
Ook is het mogelijk om te kiezen voor een open collectief van bijvoorbeeld een de vergelijkingssite. Er is dan echter maar weinig dat de verzekerden gemeen hebben, behalve een lagere prijs voor de verzekering.

Gepubliceerd/update op 6 september 2010

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.