Gemeenschap van goederen

Gemeenschap van goederen (Getrouwd/huwelijk)

Als u zonder huwelijksvoorwaarden aan te gaan trouwt, huwt u in gemeenschap van goederen. Alle bezittingen en schulden van u beiden zijn gemeenschappelijk.

Huwelijk

Huwelijk

Trouwen onder huwelijkse voorwaarden of in algehele gemeenschap van goederen. De wettelijke regeling van de vermogensrechtelijke gevolgen van het huwelijk.

Partnerschapsvoorwaarden

Partnerschaps voorwaarden

Partnerschapsvoorwaarden voorkomen dat tussen de partners de wettelijke algehele gemeenschap van goederen ontstaat. In de voorwaarden kan aan de orde komen.

Gemeenschap van goederen

Gemeenschap van goederen (geregistreerd partner)

Als u een geregistreerd partnerschap aangaat zonder vooraf een akte van partnerschapsvoorwaarden te tekenen ontstaat een algehele gemeenschap van goederen.

Relaties

Relaties

Huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen en hun gevolgen op vermogensrechtelijk gebied zijn niet alle wettelijk geregeld.

Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd Partnerschap

Deze relatievorm is nog niet zo lang bij de wet geregeld. Meer over de wettelijke (algehele) Gemeenschap van goederen en partnerschapsvoorwaarden.

Erfbelasting tarieven

Erfbelasting 2015 – Tarieven en vrijstellingen

Tarieven en vrijstellingen erfbelasting 2015. Een deel is vrijgesteld, de hoogte hangt af van uw relatie tot de overledene. Hoeveel erfbelasting betalen?

Testamenten

Wie kan een testament maken en hoe kun je een testament opstellen? Wat kan er allemaal in een testament geregeld worden en hoe wordt een testament herroepen?

Voorbeeld codicil

Voorbeeld codicil

U kunt in een codicil o.a. opnemen welke legaten u nalaat en aan wie, uitsluiting koude kant, en bijvoorbeeld wensen m.b.t. uw begrafenis of crematie.

Wat te doen na overlijden?

Wat te doen na overlijden?

Is er een testament of codicil? Verklaring van erfrecht of nalatenschap beneficiair aanvaarden en wat er zoal meer moet gebeuren na overlijden.