Levenstestament

Levenstestament

Een levenstestament of een volmacht, wat zijn de belangrijke verschillen. Een levenstestament opstellen en wat kan er allemaal in worden vastgelegd.

Lijfrente uitstellen

Lijfrente uitstellen bij een lage rentestand

Bij lage rente een lagere lijfrente uitkering. De ingangsdatum van lijfrente uitkeringen uitstellen. Uitkeren bij andere verzekeraar met hogere uitkering.

Spelenderwijs leren omgaan met geld

Hoeveel zakgeld en vanaf welke leeftijd

Zakgeld vanaf welke leeftijd en hoeveel. Een goede financiële opvoeding en kinderen verantwoord leren omgaan met geld voor een gezonde financiële toekomst.

Verdeling pensioenrechten bij echtscheiding

Verdeling pensioenrechten bij echtscheiding

Verdeling van de pensioenrechten opnemen in de huwelijkse voorwaarden. Verdeling van de pensioenrechten bij echtscheiding kan o.a. via conversie of verevening.

Sparen of hypotheek aflossen

Sparen of hypotheek aflossen

Met spaargeld de hypotheek aflossen kan o.a. voordelig zijn bij een kleine hypotheek.
Sparen of aflossen is mede afhankelijk van de rentepercentages.

Pensioenopbouw in eigen beheer

Mogelijkheden voor pensioenopbouw in eigen beheer

Pensioenopbouw in eigen beheer d.m.v. sparen, banksparen of beleggen. De voor- en nadelen van banksparen t.o.v. een lijfrentepolis en de fiscale voordelen.

Woekerpolis

Wat te doen met een woekerpolis?

Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? Wanneer is een polis een woekerpolis? Wat te doen als u een woekerpolis heeft, maar vooral ook wat niet te doen.

Voortraject bij het kopen van een huis

Voortraject

Als u een huis gaat kopen, moet u goed nadenken over wat u wilt. Kijk en stel vragen over de woning, maar ook over de hypotheek en de maandelijkse lasten.

Koopakte

Koopakte

De “voorlopige” koopakte. De belangrijkste zaken die in een koopakte aan de orde komen o.a. ontbindende voorwaarden en de mededelings- en onderzoekplicht.

Leveringsakte

De leveringsakte

Wanneer gaat het eigendom en de risico’s over op de koper? Wat doet de notaris? Wat is de inhoud van de leveringsakte? De belangrijkste bepalingen.