Spaarloonregeling

Spaarloonregeling

Met de spaarloonregeling kunt u sparen met belastingvoordeel. Zo betaald u via de spaarloonregeling geen loonbelasting en premies over het gespaarde bedrag.

Pensioenregelingen

Pensioenregelingen

Hoe wordt pensioen opgebouwd bij een eindloonpensioen, middelloonpensioen en het pensioen gebaseerd op de beschikbare premieregeling.

De drie pensioenvormen

De drie pensioenvormen

In Nederland bestaat het pensioen uit twee of drie delen. De AOW, het werkgevers-pensioen en het in eigen beheer opgebouwde pensioen.

Opnemen uit de levensloop

Opname uit levenslooptegoed

Waarvoor kan er geld uit de levensloopregeling worden ongenomen. Wat zijn de voorwaarden voor de levensloopverlofkorting en welke inhoudingen vinden er plaats.

Beleggen in vastgoedfondsen

Beleggen in vastgoedfondsen

Beleggen in woningen, kantoren, winkels, vakantiebungalows enz. zonder zelf daadwerkelijk vastgoed te kopen. De voor- en nadelen van vastgoedfondsen.

Bijleenregeling

Bijleenregeling

Gevolgen bijleenregeling voor uw hypotheek bij overwaarde. Verhuizen en de consequenties van de bijleenregeling voor uw hypotheekrente aftrek.

Afspraken samenlevingscontract

Afspraken in een samenlevingscontract

Welke afspraken kunnen er worden gemaakt in een samenlevingscontract of samenlevingsovereenkomst. Bekijk de voorwaarden en wat is een verblijvingsbeding.

Heffingskortingen

De verschillende heffingskortingen

Welke heffingskortingen zijn er en welke voorwaarden? Heffingskorting voor werkenden, ouders, ouderen, jonggehandicapten, beleggingen en durfkapitaal.

Jongeren en geld

Jongeren en geld

Leren om met een vast bedrag een bepaalde periode te kunnen overbruggen. Keuzes maken en wensen afstemmen op de inkomsten. Financiële opvoeding.