Microkrediet


Microkrediet voor ondernemers

Zelfstandig ondernemers lopen steeds vaker tegen een afwijzing van een financieringsaanvraag bij hun bank aan.
Door de financiële crisis zijn banken kritischer geworden bij de aanvraag van nieuwe leningen aan bedrijven.

Microfinanciering

Met een microfinanciering kan het toch voor ondernemers mogelijk zijn om een (relatief) kleine geldbehoefte te financieren.

Het maximaal te financieren bedrag is in dergelijke gevallen EUR 50.000,-. Deze financiering wordt verstrekt door Qredits, een initiatief van verschillende banken en de Nederlandse overheid, Qredits heeft geen winstoogmerk maar is in het leven geroepen om de ontwikkeling van kleine bedrijven een extra stimulans te geven.

Een microfinanciering bij Qredits is voor starters of reeds bestaande bedrijven met een financieringsbehoefte, het maximale bedrag dat wordt vertrekt is EUR 50.000,-.
Qredits kijkt bij starters hoofdzakelijk naar het ondernemingsplan, deze moet goed in elkaar steken en men moet er voldoende potentie in zien. Daarnaast wordt een gedegen onderbouwing van het gevraagde bedrag verlangt. Ook vindt Qredits goede ondernemersvaardigheden erg belangrijk.

Bij bestaande bedrijven worden de jaarcijfers van de afgelopen jaren ook meegenomen in de beoordeling.

Aanvraagprocedure microkrediet

U kunt een microkrediet aanvragen via de website van Qredits, zijn vragen na het invullen van het aanvraagformulier om een aantal mee te sturen. De compleetheid van uw aanvraag heeft grote invloed op de doorlooptijd van het geheel.

Nadat uw aanvraag is verstuurd wordt gekeken of uw bedrijf binnen de doelgroet valt van Qredits, zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar:
– Hoe hoog is het bedrag dat wordt aangevraagd
– Zijn er lopende financieringen en zo ja hoe hoog zijn die
– Waar is uw bedrijf actief (welke regio)
– Is de branche waarin u actief bent een branche die past binnen de doelgroep (er zijn branches uitgesloten)

Daarnaast wordt gekeken hoe uw aanvraag in elkaar zit, is alles goed onderbouwd en helder voor degene die moet gaan beoordelen.

Als uw aanvraag is goedgekeurd dan zullen uw stukken naar een adviseur worden toegestuurd. Deze adviseur is actief is uw regio en zal samen met u de aanvraag verder behandelen. Dit proces vindt plaats in onder andere een persoonlijke gesprek met de adviseur, hij neemt de hele aanvraag met u door en toets of uw plan haalbaar is.
Als hij een goed beeld van uw situatie heeft dan zal er intern nogmaals naar uw aanvraag gekeken worden op basis van het vier ogen principe, dus samen met een collega en wordt er al dan niet over gegaan tot uitkering van het bedrag of een aanpassing er op.

Gepubliceerd/update op 13 januari 2012

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.