In 5 stappen geld overhouden!

Geld overhouden

Inzicht in uw financiën

Geld overhouden aan het eind van elke maand hoeft niet moeilijk te zijn. Goed inzicht in uw financiën is daarbij wel essentieel. Weet u precies waar uw geld heen gaat, hoeveel dat is, en of dat eigenlijk allemaal wel nodig is?
Volg de volgende vijf stappen en ga er financieel op vooruit!

Stap 1: Gebruik een digitaal huishoudboekje

Een digitaal huishoudboekje is een handig programma waarmee u uw financiële situatie inzichtelijk maakt. Hier kunt u het downloaden: Cashflow Manager.

Stap 2: Veilig uw bankgegevens ophalen

Haal op een veilige manier uw banktransacties op door de stappen te volgen in de Nibud Cashflow Manager.
Via internetbankieren downloadt u uw banktransacties naar de Nibud Cashflow Manager, die alles voor u in een mooi overzicht verwerkt.

Stap 3: Creëer financieel inzicht

De Nibud Cashflow Manager plaatst al uw inkomsten en uitgaven netjes in rubrieken en geeft u zo een overzicht van al uw geldstromen. Het programma kent vele rubrieken, zoals loon, vakantiegeld, zorgtoeslag, kinderbijslag en boodschappen, vervoerskosten, huur/hypotheek etc. Al deze geldstromen worden dan ook al automatisch in de juiste rubriek gezet. Maar als u een rubriek mist kunt u die zelf nog toevoegen.

U ziet nu precies en in duidelijke grafieken waaraan uw geld opgaat,  verdeeld over welke kostenposten. Maar ook welke inkomsten u heeft en hoeveel geld u nu (nog niet) overhoudt aan het einde van de maand of het jaar.

Stap 4: Budgetteren en Nibud richtlijnen

Naast inzicht in uw geldzaken, is het nu zaak om ook grip te krijgen op uw geld. Dat doet u door te budgetteren.

U kunt op basis van uw huidige inkomsten en uitgaven een budget opstellen of zelf een geheel blanco budget opstellen.

Met de Nibud Cashflow Manager kunt u ook een budgetteren op basis van de Nibud richtlijnen, volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie (inkomen, huishouden, leeftijd etc).

Stap 5: Geld overhouden!

Nu gaat u werkelijk geld overhouden. U heeft nu immers inzicht in uw financiën en ook een budget opgesteld volgens de richtlijnen van het Nibud. Vervolgens gaat u alle onnodige kosten uitsparen en bijv. ook misgelopen toeslagen alsnog opvragen.

Natuurlijk bepaalt u zelf waar u op wilt besparen en misschien kunt u  (op termijn) ook meer inkomsten krijgen.

Probeer uzelf zo goed mogelijk aan uw persoonlijke begroting te houden en vergelijk daarbij regelmatig, bij voorkeur wekelijks, uw werkelijke uitgaven met wat u per rubriek begroot had. Zo ziet u direct hoeveel geld u al aan het besparen bent en hoeveel u elke maand nog te besteden heeft.

Gepubliceerd/update op 30 mei 2011

3 reacties
  1. Jan

    Vanwege mijn gezondheidsproblemen kan ik niet werken en moet van een kleine uitkering rondkomen. Ik heb een smalle beurs. Cashflow Manager kost 39,95 euro, wat voor mij veel geld is! Ik kan het niet opbrengen, gelukkig zijn er gratis kasboeken die niets kosten en tocht handig zijn. Ik gebruik zelf “simpelhuishoudboekje”
    Aanrader voor mensen met smalle beurs, zoals ik ben!

    Groet Jan

  2. Mirco

    Ik gebruik het digitale huishoudboekje de Huishoudkist. Ook dit is ook stukken goedkoper dan Cashflow Manager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.