Hypotheek & woning

Onroerend goed

Onroerend goed

Het kopen van een woning gaat doorgaans gepaard met het afsluiten van een hypotheek. Informatie over het kopen van een huis die u als koper van nut kan zijn.

Koophuis

Koop huis

Het kopen van een huis. Laat u niet verleiden tot het overhaast kopen van een huis. Het voortraject en de inhoud van de koop- en leveringsakte.

Opeten eigen huis

Opeten eigen huis

De overwaarde te gelde maken zonder te verhuizen. Overwaarde vrijmaken met een krediethypotheek of verkopen en het woonrecht behouden. De voor- en nadelen.

Alimentatie en een hypotheek

Alimentatie en een hypotheek

Welke invloed heeft de te betalen of de te ontvangen (partner- en of kinder-) alimenatie op de hoogte van de bestaande of nieuwe hypotheek.

Nieuwe hypotheekregels

Nieuwe hypotheekregels

De regels bij het afsluiten van een hypotheek. Wijzigingen hebben betrekking op het inkomen, de aflossing, hypotheekrente aftrek en de maximale hypotheek.

Bezwaar maken tegen te hoge huur

Bezwaar maken tegen te hoge huur

Huurprijs op basis van het puntensysteem. Eisen aan een huurverhoging. Op welke punten wordt de huur beoordeeld en toetsing aanvragen bij de huurcommissie.

Bezwaar tegen woz-waarde

Bezwaar tegen woz-waarde

Tijdig bezwaar maken tegen de woz-waarde. Gebruik de juiste gronden en argumenten. Maar er kunnen ook voordelen zijn aan een te hoge woz-waarde.

Goedkope notaris

Zoeken naar een goedkope notaris

Shoppen voor de goedkoopste notaris kan al snel honderden euro’s schelen. Houd wel de kwaliteit in de gaten, voor de standaard akten speelt dit echter minder.

Tijdelijk twee woningen

Tijdelijk twee woningen

Een nieuwe woning gekocht, maar de oude woning nog niet verkocht. Dubbele hypotheek en hypotheekrente volledig aftrekbaar? Het verhuren van de oude woning.

Bijleenregeling

Bijleenregeling

Gevolgen bijleenregeling voor uw hypotheek bij overwaarde. Verhuizen en de consequenties van de bijleenregeling voor uw hypotheekrente aftrek.