Huwelijk & echtscheiding

Relaties

Relaties

Huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenwonen en hun gevolgen op vermogensrechtelijk gebied zijn niet alle wettelijk geregeld.

Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd Partnerschap

Deze relatievorm is nog niet zo lang bij de wet geregeld. Meer over de wettelijke (algehele) Gemeenschap van goederen en partnerschapsvoorwaarden.

Afkoop alimentatie

Afkoop alimentatie

Afhankelijk van of u alimentatie ontvangt of betaalt zitten er financiële en fiscale voor- en nadelen aan de afkoop van alimentatie. Alimentatie afkopen.

Scheiding en pensioen

Scheiding en pensioen

De gevolgen van een echtscheiding voor de opgebouwde rechten van het ouderdomspensioen en het nabestaandenpensioen.
En wat houdt ”een conversie” precies in?

Scheiding en de eigen woning

Scheiding en de eigen woning

Wat gaat er met het eigen huis gebeuren. Kan één van de partners er door middel van uitkopen blijven wonen of dient de woning te worden verkocht.

Samenwonen

Samenwonen en de fiscale gevolgen

De voorwaarden en de gevolgen van het fiscaal partnerschap. Is er fiscaal voordeel te behalen uit het samenwonen en wat zijn de gevolgen voor de aftrekposten en de heffingskortingen.

Partneralimentatie

Partneralimentatie

De hoogte van de partneralimenatie wordt bepaald aan de hand van de levensstandaard, verdiencapaciteit en draagkracht. Wijzigen van de partneralimentatie.

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie

Na een echtscheiding blijven beide ouders verplicht om financieel vooor de kinderen te zorgen. Duur, hoogte en afspraken kinderalimentatie.

Alimentatie en een hypotheek

Alimentatie en een hypotheek

Welke invloed heeft de te betalen of de te ontvangen (partner- en of kinder-) alimenatie op de hoogte van de bestaande of nieuwe hypotheek.

Huwelijkse voorwaarden

Soorten huwelijkse voorwaarden

De huwelijkse voorwaarden zijn ruwweg in drie groepen in te delen. Zijn huwelijkse voorwaarden voor u de geschikte oplossing en welke passen het beste bij u.