Goed verzekerd op vakantie

Goed verzekerd op vakantieGoed verzekerd op vakantie

Wanneer mensen op vakantie gaan is het uiteraard belangrijk om goed verzekerd te zijn tegen eventuele diefstal, ongevallen, ziektekosten enz..
Met name de verhalen over de ziektekosten in het buitenland zijn natuurlijk bij velen bekend. De consumentenbond heeft een aantal verzekeringen tegen het licht gehouden. Klik hier voor de zeer voordelige reisverzekering (volgens Consumentenbond)

Verschil tussen binnenlandse of buitenlandse vakantie

Bij een vakantie in Nederland is het sowieso niet nodig om een verzekering af te sluiten tegen de kosten van bijvoorbeeld een medisch ongeval of een vermissing. Deze kosten worden al gedekt door de auto- of zorgverzekering.
Het is wel verstandig om hiertegen een verzekering af te sluiten voor reizen naar het buitenland. Op de manier wordt er niet aangelopen tegen hoge onvoorziene kosten die niet zomaar door iedereen kunnen worden opgebracht.

Veel mensen gaan dubbel verzekerd op vakantie omdat ze niet weten wat hun huidige verzekeringen allemaal dekken.
Zo dekken de meeste Nederlandse zorgverzekeringen bijvoorbeeld al medische kosten binnen Europa, inclusief Marokko en Turkije. Het is dus niet nodig hier nog een verzekering voor af te sluiten. Wanneer iemand een rechtsbijstand verzekering heeft dekt deze vaak ook gewoon de kosten die in het buitenland op dit gebied worden gemaakt, ditzelfde geldt voor de meeste ongevallenverzekeringen die in Nederland zijn afgesloten.

Aanvullende reisverzekering

Wel is het voor veel mensen handig om een aanvullende reisverzekering af te sluiten wanneer er bijvoorbeeld een avontuurlijke vakantie wordt gepland met een hoop bagage. Zeker wanneer dit om kostbare spullen gaat is het belangrijk goed te kijken naar de dekking die een verzekeraar hiervoor biedt.

Goed verzekerd op vakantie buiten europa

Daarnaast zijn reizen buiten Europa natuurlijk een ander verhaal.
Wanneer iemand bijvoorbeeld naar Amerika gaat voor een vakantie zullen de meeste verzekeringen uit Nederland weinig uitkeren wanneer er iets gebeurt wat normaliter onder de dekking zou vallen. Er wordt namelijk uitgekeerd op het niveau van de Nederlandse kosten. In Amerika, Canada en Japan is de zorg veel duurder dan in Nederland, waardoor een groot deel van de kosten voor de eigen rekening kan komen.

Lees altijd de polisvoorwaarden

Het is uiteindelijk vooral belangrijk om bij het boeken van een reis goed te kijken naar de extra kosten met betrekking tot verzekeringen. Vaak is het onnodig een extra verzekering af te sluiten, terwijl dit wel een hoop geld kan kosten. Door de dekking goed te bekijken en te vergelijken met de al bestaande dekkingen van de overige verzekeringen kan er een hoop geld bespaard worden.

Gepubliceerd/update op 9 december 2010

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.