Geld bespaartips

Geld besparen

Handige tips

In deze economisch mindere tijd is elke euro die u kunt besparen mooi meegenomen, wij geven u een aantal handige tips waarmee u wellicht wat geld kunt besparen.

Geld besparen op boodschappen

Dit is een veel gehoorde bespaarmogelijkheid, echter gezien de omvang van de besparing die hiermee behaald kan worden behandelen we hem toch even.

Geld besparen op de boodschappen kan behoorlijk in de euro’s lopen, het vereist alleen wel wat inspanning van u. U dient namelijk regelmatig de folders in de gaten te houden, wekelijks krijgt u ook van supermarkten folders in de bus met legio aanbiedingen. Het plannen van uw inkopen gebaseerd op aanbiedingen bij verschillende supermarkten kan u al gauw een flinke besparing opleveren voor uw boodschappenbudget. Daarnaast is groot inkopen van goederen met een lange houdbaarheidsdatum die in de aanbieding zijn erg interessant.

Besparen op verzekeringen

Veel mensen zijn vastgeroest bij hun huidige bank, verzekeraar of tussenpersoon als het om verzekeringen gaat. Maar ook hier kan eventueel een boel geld bespaart worden en vaak nog heel simpel ook. Via internet kunt tegenwoordig erg gemakkelijk een premieberekening maken voor uw gehele verzekeringspakket en het is nog gratis ook. Daarnaast hanteren de meeste verzekeraars tegenwoordig een maand opzegtermijn zodat overstappen nog makkelijker wordt.

Let echter bij de vergelijking van verzekeringen wel op de voorwaarden, soms kan een goedkope verzekering een minder goede dekking geven.

Voorkom rood staan

Wat een boel mensen niet in de gaten hebben is dat rood staan op de betaalrekening bij de bank een van de duurste leenvormen is die er bestaat, voor een standaardkrediet worden soms wel percentages van 15% debetrente gerekend. Heeft u een spaarrekening waarmee u bufferen, dan loont het absoluut te moeite om zo nu en dan eens wat heen en weer te boeken om een roodstand te voorkomen.

Sim only

Heeft u een goede mobiele telefoon, stap dan over op een sim only abonnement dit is de goedkoopste manier om mobiel te bellen of sms’en, u hoeft bij dit abonnement immers geen duur toestel te bekostigen.

Hypotheek oversluiten

Hier kan wellicht de grootste besparing plaats vinden, het oversluiten van uw hypotheek naar een andere aanbieder die een gunstiger rentetarief hanteert kan al snel behoorlijk wat geld besparen. Heeft u bijvoorbeeld een hypotheek van EUR 200.000,- en u kunt elders 0,3% lagere rente krijgen dan levert dat (exclusief belastingvoordeel) een besparing op van EUR 600,- per jaar.

Let ook bij het vergelijken van hypotheken op de voorwaarden die de aanbieders hanteren.

Gepubliceerd/update op 4 november 2011

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.